2024. április 19., péntek
FONTOS

Összeöntötték a Nemzeti Összetartozás Pálinkáját

A kialakult járványügyi helyzet miatt a tervezett második időpontban sem lehetett megrendezni a 21. Gyulai Pálinkafesztivált, de a hagyományokhoz híven idén is elkészült a Nemzeti Összetartozás Pálinkája. A felajánlott anyaországon belüli pálinkákat és határon túli párlatokat egy nyílt hordóban házasították a Városháza kertjében.

Az így kapott „összetartozás pálinkáját” Kovács Péter esperes plébános megszentelte, ezt követően pedig díszes palackokba került a pálinka.  Az eseményen Görgényi Ernő gyulai polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt 10 évben Gyula kiemelkedő eredményeket produkált a turizmus terén, a sikerek nem kis részt a Gyulai Pálinkafesztiválnak is köszönhetők. Takács Árpád kormánymegbízott kiemelte, ragaszkodunk a hagyományainkhoz, az értékeinkhez.

A járványügyi helyzet ellenére nem marad el a Brillante 2020 Bér- és Magánfőzők versenye sem, melynek eredményhirdetése a napokban, online felületen lesz kihirdetve.

Az eseményen Bora Imre hangsúlyozta, bízik benne, hogy jövőre megengedi majd a helyzet, hogy egy nagy létszámú, emlékezetes Gyulai Pálinkafesztivált hozzanak létre.

Nézze meg ezt is:

A 90 éves Lupsán Imrénét köszöntötték

  Virággal, Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletével és tortával köszöntötte szerda délután Timár Andrea aljegyző és …