2024. március 29., péntek
FONTOS

Mesebeli valóság a Pándy galériában

Mesebeli valóság címmel nyílt meg csütörtök délután, a Békés Megyei Központi Kórház Pándy galériájában Horváth Hajnalka kiállítása.

Az eseményt megnyitó Becsei László főigazgató kiemelte, jó a kapcsolat a szervező civilek, az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete és a gyógyító intézmény között. Több kiállítás mellett nem egy jótékonysági kezdeményezésben vettek részt.

A békési Horváth Hajnalka már gyerekként érdeklődött a művészetek iránt, ruhatervezés területén már középiskolásként országos pályázatokon szerepelt sikerrel. A húszas évei elején egy betegség miatt úgy tűnt, fel kedd adnia az álmait, de végül ő bizonyult erősebbnek.
Mentorának Csuta Györgyöt tekinti, aki meghívta Nemzetközi Alkotótáborába, és lehetővé tette számára, hogy az egyik festményével a Gerbeaud Cukrászda által szervezett Adventi Kalendáriumba meghívott kortárs művészek egyike lehessen. A gyermekek világa mindig nagyon közel állt hozzá, ezt a képei is mutatják.

Horváth Hajnalka kiállítása a következő hetekben látogatható a gyulai tagkórház igazgatási épületében, utána pedig várhatóan a békéscsabai tagintézményben is bemutatják a műveket.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …