2024. március 28., csütörtök
FONTOS

A szoptatás fontosságára hívták fel a figyelmet az anyatejes világnapon

Szűk körben kezdődtek el csütörtök délelőtt az anyatejes világnap programjai Gyulán, ilyenkor általában a Vigadóban gyűlnek össze az érintettek, most a jelenlegi körülmények miatt kisebb rendezvényt szerveztek.

Ezen a napon a szoptatás fontosságára szerették volna ráirányítani a figyelmet, hiszen az anyatejes táplálással erősebb immunvédelmet lehet elérni. A városban már közel 19 éve tartanak rendezvényeket a témával kapcsolatban, idén arra kérték az édesanyákat, hogy írják meg tapasztalataikat a szoptatásról, milyen nehézségekkel kellett megküzdeniük, és hogyan oldották meg azokat.

Az édesanyák által megélt és leírt pillanatokat a védőnők gyűjtötték össze, és választották ki azokat, amelyek a leghasznosabb segítséget nyújthatják másoknak. Az anyatejes világnapi rendezvényen őket díjazták is. Az ajándékcsomag gyermekeknek és édesanyáknak szóló könyvet és kozmetikumokat is tartalmazott, valamint egy homokozó vödröt, melyet most még ugyan nem, de hamarosan használhatnak a legkisebbek is.

Az esemény helyszínén látható volt az a tabló is, ahova anyatejes babákról készült fotókat tűztek ki, melyeket szüleik küldtek el a védőnőknek.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …