2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Megalakult a városi diákönkormányzat

Kedden tartotta alakuló ülését a városi diákönkormányzat a Gyulai Ifjúsági Központban.

Bár a tanulók az elmúlt hetekben folyamatosan tartották a kapcsolatot, az idei tanévben érkezett új tagok és a pedagógus segítők azonban még nem ismerték olyan jól egymást. Így a keddi ülés lehetőséget adott a bemutatkozásra, közösségépítésre is.A koronavírus-járvány miatt rendhagyó keretek között, a szabad levegőn tanácskoztak a DÖK-ösök, kiegészülve Tímár Andrea aljegyzővel és az ifjúságot segítő szakemberekkel. Az öt általános iskola és ugyanennyi középiskola harminc tanulója az idei programokról is beszélt.

A gyűléseken kívül idén is havi rendszerességgel megrendezik a társasjáték estet, valamint folytatódik a kortárs segítők képzése is az ifjúsági központban. Szabó Enikő, a Gyulai Ifjúsági Központ szakmai vezetője elárulta, javában zajlik a készülődés az októberi, Time to Move elnevezésű programra, mely az unió országainak önkéntes, illetve tanulmányi lehetőségeit hivatott bemutatni. A következő, egyik legjelentősebb a nyolcadik osztályosok számára rendezett továbbtanulási börze lesz, melyet idén az online térbe költöztetnek.

Az ifjúsági központban nem csak a diákönkormányzatok rendszeres ülésein, hanem az egész év során folyamatosan igyekeznek segíteni a fiatalokat, valamint tanácsot is adnak a továbbtanulással és az egyéb felmerülő problémákkal kapcsolatban.

Nézze meg ezt is:

Egészségszervezők számára rendezett versenyt a GFE

A dél-alföldi régió legjobb egészségszervezőjét keresték azon a versenyen, melynek eredményhirdetését kedd délután tartották a …