2024. április 24., szerda
FONTOS

Napi másfél millió konzervet gyárt a Bonduelle csabai üzeme

Friss kukorica érkezett hétfő délelőtt a Bonduelle békéscsabai feldolgozó üzemébe, a cég agro csapata által minősített árut először az előkészítő részlegre szállították.

A következő percekben minden olyan részt eltávolítanak a kukoricáról, mely nem kerül a konzervbe, mindeközben folyamatosan tisztítva az élelmiszert. A békéscsabai cég naponta közel 50-60 hektár termőföldről érkezett árut dolgoz fel és szintén naponta másfél millió konzervet küld el a boltok polcaira. Ez körülbelül 60 kamionnyi árut jelent, melynek feldolgozásának a mentét mutatták be a hétfői gyárlátogatással egybekötött sajtótájékoztatón.

Az előkészítést követően ezen a részlegen már szemenként találhatjuk a kukoricát, abban az állapotban, ahogy bekerülnek a konzervdobozba. A termékhez semmilyen tartósítószert nem adnak, egyedül az előállítás közben használt vízbe kerül egy kis só. A hétfői eseményen a termék minőségéről is szó esett, mely hasonlóan jó a tavalyihoz, összességében pedig átlagos termésmennyiséggel lehet számolni.

A konzerv lezárását követően hőkezelésen kell átesnie a terméknek, ami a tartósítást biztosítja. Az eljárás során minden olyan anyag megsemmisül, ami a termék romlását okozhatja. Az eljárás után kezdődhet a címkézés, majd az értékesítés.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …