2024. április 24., szerda
FONTOS

10 millió forintos forráshoz jutott hozzá idén a németvárosi óvoda

A gyulai Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016 óta fenntartója a németvárosi óvodának, az első évben 3 millió forintos pályázati forrást tudtak az intézmény működtetésére fordítani.

Ebben az évben, 2020-ban 10 millió forinthoz jutott hozzá az óvoda a nemzetiségi kiegészítő keretből. Az ebből az összegből befejezett felújításokat mutatták be a kedd délelőtti helyszíni sajtótájékoztatón.

A pályázati forrásból a tetőt szinte teljesen felújították, a cserepeket lecserélték, a lapostető új szigetelést kapott. A munka során négy csoportszobát festettek ki, illetve ugyanez megtörtént a mosdókban, öltözőkben is. Ezen kívül eszközöket is beszereztek az óvodában, valamint játékokkal bővült az udvar.

A keddi sajtótájékoztatón Görgényi Ernő polgármester az óvodák fejlettségének a fontosságára mutatott rá. Amennyiben minden óvoda színvonalas körülményeket tud felmutatni, akkor a szülők is könnyebben dönthetnek arról, hogy hova viszik el gyermekeiket.

A helyszínen jelen volt Tircsi Richárd, a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának főosztályvezetője. Elhangzott, a közelmúltban egy három lépcsős nemzetiségi pedagógus programot dolgoztak ki, mely a pályán elindulókat és a már dolgozókat támogatja.

Tircsi Richárd hozzátette, a nemzetiségi pedagógus bérpótlék már 40%-ra emelkedett, melyben minden nemzetiségi pedagógus részesül az országban.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …