2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Kiss Ottó két új gyerekkönyvét mutatták be az Ünnepi Könyvhéten

Kiss Ottó, József Attila-díjas költő, író három kötettel érkezett az idei Ünnepi Könyvhét gyulai eseményére.

A 2002-ben megjelent Csillagszedő Márió az utóbbi évek magyar gyermekköltészetének kiemelkedő alkotása, elnyerte az Év könyve díjat, számos feldolgozása született, és több nyelvre is lefordították. A közelmúltban rendezett eseményen a költő két legújabb, óvodásoknak szóló elbeszélő költeményeit mutatták be. A Legszebb költéseim – Laci bácsi rímes állatkalauza című verseskötetében a már meglett korú Laci bácsi idézi fel gyerekkori kalandjait. Miközben a ház körül élő állatokat eteti, váratlan dolgok főszereplője lesz. A házi és erdei állatok után az állatkert lakói is feltűnnek a könyvben.

A piros tengeralattjáró című kötet szintén az óvodás korú gyermekeknek szól. A hordóból készített, képzeletbeli vízi jármű utasai, Luca és Dominik megcsodálhatják a víz alatti élővilágot, majd egy hét után kikötnek Grönlandon. Kalandjuk során eszkimókkal találkoznak, barátokat szereznek, rábukkannak a dédpapa emlékművére, valamint megtanítják az eszkimókat palacsintát sütni.

A József Attila-díjas szerző elárulta, ha minden a tervek szerint alakul, akkor akár már idén ősszel megjelenhet egy újabb gyerekkötete.

A Bátyám öccse című gyerekkönyvet Baranyai András illusztrálja majd, aki nem ismeretlen a Kiss Ottó köteteit olvasók körében, hiszen a Szerintem mindenki maradjon otthon vasárnap délután vagy az Emese almája című műveket is az ő alkotásai díszítik.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …