2024. június 24., hétfő
FONTOS

A pályaorientáció megerősítése volt a fő cél a katolikus iskolában

 

Pályázatzáró értekezletet tartott a Karácsonyi János Iskola tanári kara, egy kétéves pályaorientációs programot zártak le a napokban.

A 2018 áprilisában kezdődött projekt keretében számos egyetemre, gyárba, telephelyre és egyéb munkahelyre látogathattak el karácsonyis diákok, és kerülhettek közelebb a különböző tudományokhoz és szakmákhoz. A pályázatban tervezett tevékenységek, programok során a tanulók olyan ismereteket sajátíthattak el, melyek érdeklik őket.

Fő cél volt a pályaorientáció megerősítése a köznevelési intézményrendszerben, különösképpen a matematikai, természettudományos, informatikai és műszaki pályák választásának népszerűsítése. A két év során arra is felhívták a figyelmet, hogy mennyire fontos az élethosszig tartó tanulás, melyre törekedni kell.

A külső helyszíneken megvalósult eseményeken kívül több előadáson is részt vehettek a fiatalok az intézményen belül, a pedagógusok több témahetet is szerveztek. A pályázat alatt összesen 150 program valósult meg, amely több mint 2700 gyerek számára nyújtott lehetőséget.

Nézze meg ezt is:

Folytatja a munkát a vármegyei közgyűlésben a gyulai Kónya István

  14 éve elkezdett munkáját folytathatja Kónya István a Békés Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésében. Alelnökként, majd …