2024. április 19., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 09. 24.

Témák:

– Megtartotta szeptemberi ülését a gyulai képviselő-testület. Az elmúlt időszakban számos önkormányzati cég beszámolója maradt el a vírushelyzet miatt, a csütörtöki ülésen leginkább ezek kaptak főszerepet. A grémium döntött út és járda felújításokról is. Új buszok érkeznek Gyulára, ezért emelkednek a helyi tömegközlekedési tarifák. Az autóbuszokon megvásárolt menetjegy ára 300 forint lesz 2021-től, a bérleti díjak azonban változatlan áron maradnak.

– Újabb csúcsot ért el a napi fertőzöttek száma Békés megyében.

– Közel 2700 diák számára nyújtott lehetőséget az a pályaorientációs pályázati program, melyben a Karácsonyi János katolikus iskola is részt vett. Az elmúlt két évben közel 150 esemény valósult meg, melynek keretében számos egyetemre, gyárba és más munkahelyekre látogathattak el a fiatalok.

– Számos elismerést adtak át az elmúlt időszakban is remekül teljesítő gyulai úszóknak szerda késő délután, a Gyulai Várfürdő parkjában. A következő időszak a járvány miatt elég bizonytalannak látszik, az viszont biztos, hogy felújítják a 25-ös és az 50-es medencét.

– Ezen a hétvégén, a város több helyszínén zajlottak a Kulturális Örökség Napjai. Az épített örökség, a régészeti és természeti kincsek ünnepén az érdeklődők a mindennapokban nem látogatható épületeket, helyszíneket járhattak be.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 12.

Témák: – A város tíz pontján, összesen 255 millió forintból újulnak meg utak, útszakaszok és …