2024. április 20., szombat
FONTOS

Új autóbuszok érkeznek Gyulára, a menetjegy ára 300 forint lesz

Az első olyan képviselő-testületi ülést tartották meg Gyulán, ahol kötelező volt a maszk viselése.

Ezen kívül minden a szokásos módon zajlott, a munka első órája az interpellációkkal telt. A csütörtöki ülésen, ahogy korábban is, előkerültek az egyes szelektív hulladéklerakó szigetekkel kapcsolatos problémák. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a városban javarészt nem rendeltetésszerűen használják ezeket, a környezettudatosság helyett szétszórt, oda nem illő szeméttel lehet találkozni, így rendszerint felmerül, hogy érdemes lehet beszüntetni az érintett lerakóhelyeket.

Egy pályázatnak köszönhetően több területen is járdafelújítások kezdődhetnek. A 33 millió forintos támogatásnak köszönhetően Törökzugban megújul a Leiningen utca járdaszakasza, valamint az Erkel Ferenc Gimnázium bejáratától a Bartók Béla utcáig terjedő szakasz. A munkálatok jövőre kezdődhetnek el.

A csütörtöki testületi ülésen oktatási intézmények mellett több önkormányzati tulajdonú cég beszámolója is elhangzott. A Gyulai Szakképzési Centrum 2019/2020-as tanévéről szóló tájékoztatás során szóba került, hogy kik azok a tanulók, akik leginkább szakmájukban maradnak az iskolai éveket követően, valamint Gyulán kezdik el pályafutásukat.

Ezt követően a Gyulai Tankerületi Központ beszámolója következett, ahol szintén értékelték az elmúlt tanévet. Ezután a Gyulai Várszínház, a kistérségi szociális intézmény, a Gyulai Hírlap és a Gyulakonyha volt soron. A koronavírus-járvány hatásai szinte minden területet érintettek, rendezvények nélkül a Gyulakonyha is komoly bevételtől esett el 2020-ban.

2021-től emelkednek a helyi tömegközlekedési tarifák a városban, az autóbuszokon megvásárolt menetjegy ára 300 forint lesz 2021-től, a bérleti díjak azonban változatlan áron maradnak. Ezzel egyidőben új buszok érkeznek Gyulára.

Az új autóbuszok amellett, hogy az utasok komfortérzetét is növelni fogják, környezetünket is jobban kímélik, mint a városban jelenleg munkában álló járművek.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …