2024. április 20., szombat
FONTOS

2020-ban is muzsikált az erdő a Körösök völgyében

A Csörömpölők Együttes koncertje indította a Muzsikál az erdő gyulai programsorozatát.

A háromnapos rendezvény péntek délután kezdődött, az első hangok a Csigakertben csendültek fel. A fő cél idén is az volt, hogy az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítsák a résztvevőket.

Az erdei koncertélmények során sétákat is szerveztek, a Csigakertben erdészek segítségével lehetett felfedezni a természet kincseit és érdekességeit. A nyitóeseményen ezt megelőzően egy kisebb kiállítással csalogatták közelebb az érdeklődőket. Az alkotói pályázatra a Kárpát-medence teljes területéről várták az alkotni vágyó gyerekek és felnőttek munkáit. Az idei évben gyermekrajz, valamint fotó és irodalmi pályázatot indítottak el. A gyerekek általában sajátos látásmódban jelenítették meg gondolataikat, a legfontosabb cél pedig pontosan ez, hogy azonosulni tudjanak az erdővel és ezzel is közelebb kerüljenek a természethez.

A programok egymást követték az elmúlt hétvégén, a pénteki eseményeket követően a szokásos helyszínen, Városerdőn folytatódott a Muzsikál az erdő 17. évada.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …