2024. április 20., szombat
FONTOS

Hamarosan japánkertté változik a városi könyvtár udvara

12 éve működik a Japánkert Barátok Köre Egyesülete, és már a kezdetekben elhatározták, hogy amint lehetőségük nyílik, akkor a városban, vagy a város határában megpróbálnak létrehozni egy japánkertet.

Erre sokáig kellett várni, viszont 2018 végén egy pályázat révén megnyílt a lehetőség az egyesület számára, hogy a Mogyoróssy János Városi Könyvtár kertjét átalakítsák japánkertté.

A közel 20 millió forintos beruházás során a 30×50 méteres terület egy olyan viszonylag könnyen fenntartható kertté alakul át a közeljövőben, amely magán viseli a japánkertek bizonyos jegyeit.

Elhangzott, nem hegyes vidéken élünk, így nagyon furcsa lenne, hogyha mindenféle hegyeket imitálnának a területen, viszont a vizet mindenképpen meg szeretnék jeleníteni itt, a Körösök vidékén.

Az eredeti tervek szerint most adták volna át az új japánkertet, de a járványügyi helyzet márciusban közbeszólt. A munkálatok hamarosan elkezdődnek, de a nagy része tavaszra marad. A tervek szerint 2021. június 30-án kell átadni a parkot.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …