2024. április 19., péntek
FONTOS

A járvány miatt változik a kiállítóhelyek programkínálata

A járványhelyzet miatt több változás lépett életbe a gyulai kiállítóhelyeken.

Az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. vezetése már korábban tett intézkedéseket, illetve kéréseket is megfogalmazott a látogatók felé. A vendégektől azt kérik, hogy viseljenek maszkot, javasolják továbbá a fontosabb helyeken elhelyezett fertőtlenítők használatát, illetve a készpénzhasználat helyett a kártyás fizetést. Mindezeken túl a vár és a kastély garantált programjai is változnak – ezen módosításokat is a dolgozók és a látogatók biztonsága érdekében hozták meg, egyelőre határozatlan ideig.

Lúdtollal írni és korhű ruhába öltözni egy ideig nem lehet majd a gyulai várban. Új program is indul, ezt alapvetően a szabadban tartják. Ennek során a gyulai vár 1566-os ostromáról esik szó. A javarészt a gyilokjáróban zajló esemény során nemcsak az ostrom fontos helyszíneit lehet megmutatni a vendégeknek, hanem a középkori Gyuláról is képet adnak a kulturális központ munkatársai.

A kastélyban is lesznek változások. A főúri vadászatról szóló program megmarad, ezt továbbra is élő róka simogatóval fejezik be. Új elem lesz viszont a Mária Teréziáról szóló előadás.

Két garantált program viszont megmarad a kastélyban. Az egyik a szabadulószoba. Itt ugyan szűkebb térben zajlanak az események, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy erre szűk baráti társaságok, vagy családok érkeznek, ezért ez nem jelent veszélyt. A  másik a gyetyafényes tárlatvezetés, melyet egy órával előrébb hoztak – ennek során a látogatók este, gyertyával a kézben fedezhetik fel az épületet.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …