2024. április 19., péntek
FONTOS

Hétfőn csökkent fertőzöttek száma Békés megyében

A vasárnapi 355-ről hétfőre 350-re csökkent a koronavírus fertőzöttek száma Békésben. Mindez úgy lehetséges, hogy a szakemberek először a minták érkezésének helyét veszik figyelembe.

Ha kiderül, hogy az elvégzett tesz pozitív, akkor kezdik el a fertőzött személy kapcsolatait és lakhelyét vizsgálni. A vizsgálat ideje alatt a kormányzati portálon a mintavétel helyét tüntetik fel, de ha az illetőről időközben kiderül, hogy máshol lakik, akkor utólag módosítják az adatokat.

Az országos trend mindenesetre nem változott, hétfőn 905 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 31 480 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 11 beteg – közülük tízen hetven év felettiek – így az elhunytak száma 833 főre emelkedett, 8 165-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 22 482 fő. Az aktív fertőzöttek 35%-a, az elhunytak 51%-a, a gyógyultak 35%-a budapesti. 649 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 40-en vannak lélegeztetőgépen.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …