2024. június 18., kedd
FONTOS

Az október hatodikai eseményekre emlékeztek Gyulán

A Magyar Honvédség zenekara és az Erkel Ferenc Vegyes Kar közreműködésével csendült fel a Himnusz október 6-án, a Honvédtiszti Emlékhelynél rendezett eseményen.

Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára emlékbeszédében felidézte Kossuth Lajos szavait, aki még 41 évvel az 1848-49- es forradalom leverése után is a magyar Golgotaként emlegette Aradot. Kiemelte, a Golgota Jézus keresztre feszítésének helye Jeruzsálemben, de az eltelt évszázadok szimbólummá tették. Egyet jelent a szenvedéssel, az igazságtalansággal és azzal, hogy a jót ugyan látványosan megbuktathatják, halálra ítélhetik, de amit képviselt, az messze túléli kivégzőit. Hozzátette, nincs olyan történelmi időszak, amelybe ne ivódna bele Gyula neve, hiszen az aradi vértanúk közül kilencen itt voltak elszállásolva. Hozzátette, tizenhárom magyar honvédtiszt tisztességből, helytállásból és becsületből a mai kor emberének is példát mutat.

A keddi eseményen Dóczy Péter színművész és Tolcsvay Béla énekes-gitáros, dalszerző adott emlékműsort. A megemlékezés végén a jelenlévők elhelyezték a tisztelet koszorúit.

Nézze meg ezt is:

Elismerték a Harruckern pedagógusait

  Pénteken a pedagógusokat ünnepelték a Harruckern János Szakképző iskolában. Az eseményen Görgényi Ernő polgármester …