2024. április 25., csütörtök
FONTOS

A 100 éves Várady Istvánnét köszöntötték

 

 

A szeptember 8-án bevezetett látogatási tilalomnak köszönhetően különleges formában ünnepelték meg Várady Istvánné 100. születésnapját szerdán, a Galamb utcai idősek otthonában.

Az idősek és az intézmény dolgozói a szabad levegőn együtt hallgattak zenét, süteményeztek és ünnepelték az otthon legrégebbi lakóját. Várady Istvánné, Magdi néni 1920. október 7-én, Újkígyóson született, öt testvére után utolsóként látta meg a napvilágot.

Visszaemlékezései szerint, a család legkisebb tagjaként őt mindenki dédelgette, és nagyon boldog életük volt. Később, első férjével Budapestre költöztek, közben a Honvédelmi Minisztérium polgári alkalmazottjaként dolgozott. Nyugdíjas éveiben költözött vissza Gyulára.

A szerdai eseményen Görgényi Ernő polgármester is köszöntötte az ünnepeltet. Kiss Szabolcs intézményvezető és a körzet képviselője emléklappal, Tímár Andrea, a város aljegyzője pedig tortával kedveskedett Magdi néninek. Az eseményen felidézték Várady Istvánné életét, majd verssel és egy közös énekkel köszöntötték. Magdi néni korábban sokat olvasott, legjobban azonban főzni szeretett. A látása azonban annyira megromlott, hogy manapság rádió hallgatással tölti idejét. Minden nap gyakorolja katolikus vallását, imádkozik, és esténként telefonál gyermekeivel, unokáival, dédunokáival.

Az idősek otthona lakói közül több barátot is szerzett, akik korábban bevásároltak neki. A szerdai esemény közös tortázással és ünnepléssel zárult.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …