2021. március 1., hétfő
FONTOS

Fotós túrát rendeztek az Élővíz-csatorna mentén

Szombaton rendezett fotós túrát a Munkácsy Mihály Múzeum, melyen a Széchényi liget mellett az Élővíz-csatorna menti élővilágot fedezhették fel a résztvevők Ujvári Zsolt fotóművész segítségével. A számos gyulai és békéscsabai résztvevő a makrofotózás világába nyerhetett bepillantást, ahol nem csak a szemmel látható pókokat, rovarokat örökítették meg, hanem az egészen apró, 1 mm-nél is kisebb lényeket is lencsevégre kapták.

Ujvári Zsolt közel tizenöt éve foglalkozik az ízeltlábúak makrofotózásával, melyek közül a kedvence az ugróvillások közé tartozó gömböcugróka. Ezek a milliméternél kisebb lények az Élővíz-csatorna partján is megtalálhatóak. Ujvári Zsolt elárulta, sokan azért kezdenek el foglalkozni a fotózás ezen formájával, mert például a pókoktól való félelmüket ilyen módon akarják legyőzni.

Ujvári Zsolt tárlata augusztus közepétől egészen november 15-éig tekinthető meg a Munkácsy Mihály Múzeumban. Ehhez kapcsolódott a szombati fotós workshop, illetve novemberben egy előadás várja az érdeklődőket.

A hétvégi fotós túráról, illetve a  makrofotózás rejtelmeiről bővebben pénteken, Értékőrző című műsorunkban is hallhatnak.

Nézze meg ezt is:

Apor Vilmosról emlékeztek meg a róla elnevezett gyulai óvodában

Az egykori gyulai plébánosról, Apor Vilmosról emlékeztek meg Gyulán, a róla elnevezett, Boldog Apor Vilmos …