2021. február 26., péntek
FONTOS

Megújult a Simonyi emlékkiállítás a városi könyvtárban

Megújult a Simonyi emlékkiállítás a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban.

Ezekben a tárlókban korábban is voltak anyagok elhelyezve, ezek mind Simonyi Imrére emlékeztettek a létesítmény emeletén. Azoknak a jó része még a Százéves Cukrászdából került át 2013-ban, amikor a könyvtár olvasóterme megkapta a József Attila-díjas költő nevét.

A városi könyvtár gyűjtőakciót indít. A megőrzés céljával egy olyan archivumot szeretnének kialakítani és hozzáférhetővé tenni, amelybe elsősorban képes anyagokat várnak Simonyi Imrével, valamint a könyvtárral kapcsolatban.

Az Őszi Könyvtári Hét programjai között szerepel többek között Aradtól Gyuláig címmel online családi kvízvetélkedő, valamint könyvtárosok meséltek a gyerekeknek. Pénteken Gyógyító mesék címmel Kisné Czeglédi Márta tart online ajánlót. Október 10-én, szombaton pedig Vetési Sándorné kézműves-foglalkozást. Az október 5-10-ig tartó időszak a „megbocsátás hete” is, amikor a későn visszavitt könyvekért nem számolnak fel késedelmi díjat.

Nézze meg ezt is:

Pénteken is kedvezőtlen adatok születtek, 82 új fertőzött Békésben

13153-ról pénteken 13235-re emelkedett az új koronavírus fertőzöttek tavaly március óta nyilvántartott száma Békés megyében. …