2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 10. 08.

Témák:

– Katonai sátrat telepített a Magyar Honvédség a Békés Megyei Központi Kórház gyulai szakrendelő intézetének bejárata előtt. A sátor egy megnövelt váróteremként üzemel az épület előtt, védve a járványügyi helyzet miatt előszűrésre várakozókat az időjárás viszontagságaitól.

– Csütörtökre újabb 20 koronavírus fertőzöttet regisztráltak Békés megyében. A békéscsabai szennyvíz vizsgálatok alapján a vírus örökítő anyag mennyisége stagnál. Négyféle méretben igényelhetnek ingyenes maszkot a gyulai polgárok.

– Megújult a 2013-ban létrehozott Simonyi emlékkiállítás. A városi könyvtár Őszi Könyvtári Hét programjai között kvízvetélkedő, valamint meseolvasás is várta az érdeklődőket.

– 2020-ban is átadják az év nagymamája és az év nagypapája elismerést. Erre a legközelebbi, októberi képviselő-testületi ülésen kerül sor, mivel a járványhelyzet miatt idén elmaradt a Városi Idősek Napja. A pályázatokat ebben az évben is az általános és középiskolás unokáktól várják.

– Fotós túrát szerveztek az Élővíz-csatorna mentén, Békéscsabán. A Munkácsy Mihály Múzeum időszaki tárlatához kapcsolódóan Ujvári Zsolt fotóművész bepillantást engedett a makrofotózás rejtelmeibe.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …