2024. március 29., péntek
FONTOS

A szűrések fontosságára hívták fel a figyelmet a Hídi sétán

2012 óta minden évben megrendezik a Hídi sétát Gyulán. Az Összefogás az egészségért, séta a mellrák ellen elnevezésű rendezvénynek idén is a Vigadó adott otthont. Görgényi Ernő polgármester köszöntő beszédében kiemelte, évről-évre egyre többet beszélünk a prevenció fontosságáról, többet is hallunk erről, és talán egyre többet is cselekszünk ennek érdekében. Hozzátette, mégsem sikerült a kívánt mértékben beépíteni a megfelelő hozzáállást embertársaink gondolkodásmódjába.

2002 óta a mammográfiás szűrés díjmentes minden magyar nő számára, ennek ellenére a 45–65 éves nők csak mintegy 40 százaléka jelenik meg mellrák-szűrésen. A pénteki eseményen különböző előadásokkal, szakmai programmal készültek a szervezők. Beke Szilvia Tisztaság fél egészség – avagy mire figyelj oda a járványhelyzet ideje alatt címmel tartott előadást az érdeklődőknek.

Az esemény nem titkolt célja, hogy népszerűsítsék a megelőzést segítő szűréseket, amelyek közül a Hídi séta az egyik legjelentősebb program. A hétvégén a Kossuth téri szökőkút vize ismét rózsaszínre váltott a mellrák elleni küzdelem jegyében.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …