2024. április 20., szombat
FONTOS

A Világóránál folytatódik a Térzene program Gyulán

Új helyszínen, de változatlan kezdési időponttal folytatódik a Térzene Program Gyulán. Az október 16-i fellépő, a Debrecen Dixieland Jazz Band a Világóránál szórakoztatja a közönséget.

Az EMMI kultúráért felelős államtitkársága komolyzenei sorozatának célja, hogy az 5000 fő feletti települések közül minél több helyszínen – parkokban, zenepavilonokban, köztereken – felcsendüljön a klasszikus zene és mellette más zenei stílusok.
Harminchat éve hirdeti a dixieland nagyszerűségét a Debrecen Dixieland Jazz Band.

Az elmúlt évtizedekben számos kiváló debreceni muzsikus játszott az együttesben, akik a rengeteg hazai és külföldi meghívás mellett mégis arra a legbüszkébbek, hogy szinte működésük kezdetétől a Debreceni Jazz Napok állandó résztvevői is.

Európa csaknem összes országában felléptek már, és két alkalommal a jazz őshazájában, az Egyesült Államokban, New Orleans-ben is nagy sikert arattak. Repertoárjukat még izgalmasabbá teszi, hogy a népszerű dixieland-örökzöldek és a tagok saját szerzeményei mellett különböző stílusok dalait is megszólaltatják „dixieland-esítve”.

A Debrecen Dixieland Jazz Band október 16-i koncertje 16 órakor kezdődik a Világóránál, eső esetén az Erkel Ferenc Művelődési Központban. A péntek délutáni programon a részvétel díjtalan.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …