2024. július 15., hétfő
FONTOS

Az államosított Magyar Rendőrség 100. évfordulója alkalmából nyílt kiállítás

Az újkori, államosított Magyar Rendőrség fennállásának centenáriuma alkalmából a Rendőrmúzeum egy kiállítási anyagot állított össze, amely a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központban kapott helyet. A tárlat egyik része a rendőrség történetét, a másik pedig korabeli fotók segítségével enged betekintést a testület életének 100 éves történetébe.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság fontosnak tartotta, hogy az állomány mellett a lakosság is bepillantást nyerjen az elmúlt 100 év történéseiből.

Elhangzott, a 10 éves múlton belül az utolsó 20-30 év az, amely főleg technikailag hatalmas fejlődést hozott. Többek között a bűnüldözés, a géppark, valamint a rádió változott sokat, hiszen régen 2-3 kilométer távolságban tudtak kommunikálni egymással a rendőrök, napjainkban pedig már az egész országot lefedi, behálózza ez az eszköz.

A magyar rendőrség története című kiállítás a közeljövőben minden megyében látható lesz. A békéscsabai tárlat október 24-ig tekinthető meg a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Nézze meg ezt is:

Egy II. András korabeli, 1212-ben kelt oklevél másolatát tanulmányozta Halmágyi Miklós

    Többnyire 18, 19 valamint 20. századi források találhatók a Magyar Nemzeti Levéltár Békés …