2021. június 23., szerda
FONTOS

Kihirdették a Gyula, az én zöld városom rajzpályázat eredményeit

Csütörtökön a művelődési központban hirdették ki a Gyula, az én zöld városom elnevezésű rajzpályázat eredményeit. Október 12-éig, a beküldési határidő leteltéig a város összes általános iskolájából összesen 305 pályamű érkezett be az Erkel Ferenc Művelődési Központba.

Az alsó és felső évfolyamos kategóriákban induló diákoknak ugyanaz volt a feladatuk: szabadon választott technikával jelenítsék meg, hogyan látják a jelen vagy akár a jövő Gyuláját. Ahogy a művelődési központ első emeletén kiállított rajzokon, festményeken és montázsokon is látható, mindenki igyekezett egyedi, változatos megoldásokkal megjeleníteni környezetét.

A 204 alsó tagozatos közül harmadik helyezést ért el Szilágyi Maximilián, az Implom iskola 2. osztályos tanulója. Második helyen Brandt Léna, a Dürer Albert Általános Iskola 3. osztályos tanulója végzett. A legjobbnak járó díjat a művészeti iskola tanulója, Reck Anna érdemelte ki.

A felső tagozatos kategóriába összesen 101 pályamű érkezett. Közülük Szép Lea Dina, a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanulója végzett a harmadik helyen. Második helyezést ért el Arató Zoé, az Implom József Általános Iskola tanulója. A zsűri értékelése alapján Papp Bernadett, a Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola tanulója végzett az első helyen.

Görgényi Ernő polgármester elárulta, a rajzpályázatot annak a zöldváros-projektnek a keretén belül hirdették ki, amelynek köszönhetően megújulhat az Erkel Ferenc tér, valamint a Petőfi tér azon részei, amelyek a 2008-as városrehabilitációs pályázatból kimaradtak. Kiemelte, 2019-ben összesen 729 fát ültettek el Gyula terein és utcáin, az elmúlt évtizedet tekintve ez a szám már a 4000-hez közelít, de telepítettek, illetve telepíteni fognak erdőt többek között a Kálvária-domb mögötti 17 hektáros területen is.

A gyerekek rajzaiból nyílt tárlatot október 29-éig tekinthetik meg az érdeklődők.

Nézze meg ezt is:

A 21. Körös-völgyi Sokadalmat rendezik meg a héten

Javában zajlanak az előkészületek a gyulai várkertben, pénteken ugyanis egy év kihagyás után újra, immár …