2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Megújul a 25-ös és az 50 méteres versenyuszoda a Gyulai Várfürdőben


Javában zajlanak a felújítási munkálatok a Gyulai Várfürdő területén. Az 50 méteres uszoda október 14-től határozatlan ideig zárva tart, illetve a 25 méteres tanmedence továbbra sem elérhető.

Mindkét projekt esetében energetikai rekonstrukció zajlik, amely egy 228 millió forintos Terület- és Településfejlesztési Operatív Program segítségével jön létre. A nyílászárókat kicserélik, a hőszigeteléssel burkolják a medencetesteket, a mozgássérült öltözőt teljesen átalakítják, egy liftet építenek be, valamint a légkezelő rendszereket is felújítják a 25-ös esetében, illetve egy 50 kW teljesítményű napelem rendszer került a főépületre. Az 50 méteres versenyuszoda egy háromrétegű, új hőszigetelő sátortetőt kap. Ennek a projektnek a befejezése 2021 február végére várható.

Október 14-e 6 órától az éves úszóbérlettel rendelkező vendégek a Lovarda úszómedencéjét használhatják úszásra, valamint szaunázhatnak is. Ameddig tart a 25-ös, illetve az 50 méteres medence rekonstrukciója, addig itt biztosítják az úszást a Gyulai Várfürdőben. Akik még nem tanultak meg úszni, de szeretnének, azoknak lehetőségük nyílik ingyenes, felnőtt úszásoktatáson részt venni.

Kun Miklós kiemelte, hosszú évtizedek óta az egyik legnehezebb év áll mögöttük, valamint előttük. Hozzátette, az igazi cél az, hogy 2021 nyaráig eljussanak anélkül, hogy bárkit el kellene küldeniük, valamint bármilyen szigorító intézkedést kelljen hozniuk.

Kun Miklós hangsúlyozta, 2021 májusáig a vendégforgalom egy egészséges körülmények között üzemelő fürdőnek a 30-40 százaléka lesz. Ez az érték nem csak Gyulán, hanem az ország más fürdőire is jellemző lesz. Azokban a fürdőkben, ahol magasabb a külföldi vendégkör aránya, ott ez az arány még rosszabb lesz.

Október 23 és 25 között ismét szauna napokat tartanak a Gyulai Várfürdőben. Volt már sörös, boros, viszont ez alkalommal jeges szauna felöntéssel várják az érdeklődőket.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …