2023. március 29., szerda
FONTOS

Pozitív lett az egyik diák koronavírus-tesztje a Karácsonyi iskolában

Szombaton 620, vasárnap 644, hétfőn pedig 688 koronavírus fertőzöttet tartottak nyilván Békés megyében. Hétfőn már csak három megye, Tolna, Békés és Somogy tart ezer alatti esetszámnál.

Tótkomlóson a szeptember eleji, sok esetet hozó fertőzéshullám elcsendesedett, de Zsura Zoltán polgármester egy vasárnapi videóban azt közölte, hogy a polgármesteri hivatalban is megjelent a COVID-fertőzés. Két munkatárs tesztje pozitív lett. Az érintettek kilenc napja nem jártak a hivatalban, ügyfelekkel nem találkoztak.

Digitális tanrendben folyik az oktatás a gyulai Karácsonyi iskola negyedik osztályában, ahol az egyik diák tesztje lett pozitív. Az utóbbi napokban az érintett tanuló lázas lett, akit a keddi tanítási napon kellett hazaküldeni, ezt követően került sor a vírustesztre. Az iskolában korábban már előfordult egy hasonló eset, október elején két osztály került karanténba, amikor egyik tanáruk lett koronavírusos.

Karanténba vonult Rákócziné Tripon Emese kétegyházi polgármester, mert koronavírusos fertőzöttekkel találkozott. Közösségi oldalán azt írta, neki nincsenek tünetei.  Hétfőn, a polgármesteri hivatal zárva tartott, mert rendkívüli fertőtlenítést végeztek.

A belgyógyászat felől is be lehet menni a Békés Megyei Központi Kórház békéscsabai tagkórházába – derült ki a Becsei László főigazgató főorvos által jegyzett közleményből. A döntést azért hozták meg, hogy csökkentsék a várakozási időt.

Nézze meg ezt is:

Folytatódnak a TOP Pluszos fejlesztések

Soron kívüli ülésen, egyhangúlag fogadta el Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése a vármegye Integrált Területi Programjának …