2023. december 4., hétfő
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 10. 21.

Témák:

– Elindult az élet a Béke sugárúti inkubátorházban. Egy 5,7 millió forintos önkormányzati támogatásnak köszönhetően újult meg a húsbolt, melynek bérlésére csupán egy cég nyújtott be pályázatot. A beruházás értéke a megemelkedett bérleti díjnak köszönhetően három éven belül megtérül – hangzott el a szerdai, helyszíni sajtótájékoztatón.

– Ma már az illegális migráció nem befolyásolja a közbiztonságot olyan mértékben, mint közel 5 évvel ezelőtt. Ez többek között a hatékonyságnak is köszönhető, ugyanakkor a napokban is rendszeresen előállítanak illegális határátkelőket. Gyula-Városerdő környékén éppen ezért kimondottan gyakoriak a rendőri ellenőrzések.

– Huszonkét új koronavírus fertőzöttet regisztráltak szerdán, Békés megyében. A megyeszékhelyen stagnál a szennyvízben a vírus örökítőanyagának mennyisége.

– A kortárs irodalom került középpontba a Gyulai Művészklub hétfői programján. A felolvasó irodalmi esten gyulai és nem gyulai szerzők egyaránt részt vettek, valamint a művészklub tagjai beszélgettek az akár érettségi tételként is szereplő alkotásokról, írókról.

– A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Gyulánál ellenőrizték azt a teherautót, mely a papírok szerint rakomány nélkül érkezett az országba, mégis csaknem 400 kilogramm mézet szállított.

– Országszerte csapott be nyugdíjasokat három árus, akik idős embereknek többszörös áron kínáltak ágynemű-garnitúrákat. A békéscsabai rendőrök a csoport két tagját Orosházán, harmadik társukat pedig Salgótarjánban fogták el.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2023. 11. 28.

Témák: – Egy 1901 októberében elhelyezett levél volt abban az időkapszulában, amely nemrégiben került elő …