2024. április 24., szerda
FONTOS

Többletforrással kompenzálja a kormány az építőipari árak emelkedését

Kicsivel több, mint egy évvel ezelőtt adták át az új körforgalmat a Béke sugárúton, mely egy 108 millió forintos pályázati forrásnak köszönhetően valósulhatott meg.

A gyulai önkormányzatnak több pályázati beruházáshoz kellett jelentős önerőt biztosítania, ezek közé tartozott a képeken látható körforgalom is, mely mintegy 20 milliós saját erő bevonásával készült el.

A kormány most egy úgynevezett pályázati ráemeléssel segíti az önkormányzatot, többletforrás biztosításával a korábbi beruházásokhoz szükséges önerők mértékével kiegészítve.

Hasonló formában készült el a Gyulát és Városerdőt összekötő kerékpárút is, ehhez a projekthez plusz 117,5 millió forintot ítélt meg a kormány. Az Almásy-kastély mellékszárnyának felújítása és a Szent Miklós park rekonstrukciója egy pályázat keretében valósult meg, ehhez pluszban több, mint 249 millió forint többlettámogatás érkezett az önkormányzathoz. Ide sorolható még az ipari park fejlesztése és a bölcsődék korszerűsítése is, mindkét projekthez plusz forrást ítélt meg a kormány.

Ezekből a plusz bevételekből azt a 300 milliós hitelt fizeti vissza az önkormányzat, melynek segítségével időben elkezdődhettek a beruházások – tette hozzá Görgényi Ernő.

A hitel törlesztése jövőre kezdődne el, ami évi 60 millió forintos törlesztőrészletet jelentene.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …