2024. április 17., szerda
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 10. 26.

Témák:

– A szervezett, nagy létszámú megemlékezés idén elmaradt, ugyanakkor az önállóan érkező emlékezők a gyulavári kopjafánál és az Október 23-i téri emlékműnél is fejet hajtottak a forradalom hősei és mártírjai előtt. Görgényi Ernő polgármester a helyszínen elmondta, a legfontosabb, hogy adjunk helyet szívünkben az 56-os forradalmároknak, akik életüket, szabadságukat áldozták.

– Újabb rekord született Békés megyében, egy nap alatt 96 koronavírus fertőzöttet regisztráltak.

– Teljeskörű nagytakarítást végeznek minden iskolában az október 23-tól november 1-ig tartó őszi szünet ideje alatt. Az intézményvezetők részére több javaslat is érkezett arról, hogy milyen módon végezzék a fertőtlenítést.

– Kitüntették Kozma Gábort, a Gál Ferenc Egyetem rektorát.

– A baptista közösségek életében az egyik legnagyobb ünnep, amikor valaki bemerítkezik, vagyis bizonyságot tesz hitéről. Vasárnap délelőtt összesen öten készültek arra, hogy a gyülekezet tagjává váljanak.

– Ősszel végzik a szarvasmarhák behajtását, valamint állatorvosi kezelésüket. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságának gyulai határrészén, a kígyósi törzsterületen a napokban végzik el ezt a műveletet a tájegységen található 904 állaton.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 11.

Témák: – A költészet megszerettetését nem lehet elég korán kezdeni. A József Attila szobornál a …