2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Készülnek a télre a Gyulai Kecskefarmon

Terikét szerettük volna szóra bírni a Gyulai Kecskefarmon, aki talán a kamera miatt volt szégyenlős.

Amikor nem készült felvétel, hangosan jelezte, hogy figyel, amint szólítják. A helyszínen tapasztaltak alapján jól érzik magukat az állatok a téli felkészítés ideje alatt. Hamarosan beköszönt a hideg idő, és még ezelőtt szükséges téliesíteni az istállót, az építmény ilyenkor jóval nyitottabb és szellősebb, ezeket az ajtókat télre be kell csukni, le kell fóliázni.

A vastag alomréteg az ellés időszakában is jól jöhet, hiszen így nem fáznak fel a kiskecskék. Az állatok nyáron általában a legelőn töltik mindennapjaikat, télen lucernaszénát és több abrakkeveréket kapnak. A hideg időben a kukoricát, árpát, zabot darálva fogják megkapni. Ez azért szükséges, hogy kevesebb energiafelhasználással tudják megemészteni az abrakot. Az állatok tudják, hogy jön a tél, a kecskék ilyenkor gyapjú réteget növesztenek a szőrük alatt. A kecskefarmon több különböző jószág él együtt, ami a táplálékszükséglet szabályozásában is változásokat jelent.

Nagy problémát tud okozni a kecskéknél a D-vitamin hiánya is, ezért is fontos minden napos időt kihasználni a hideg időben is és kiengedni őket a napsütésre.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …