2024. április 26., péntek
FONTOS

Régi játékokkal játszhatnak a gyerekek az Almásy-kastély parkjában

Folytatódik a Múzeumok Őszi Fesztiválja Gyulán. Ezen a héten az őszi szünetre való tekintettel elsősorban a gyerekeknek kedveskednek a különböző szabadtéri játéklehetőségekkel az Almásy-kastély parkjában.

A keddi nyitásra pedig már fel is állították a népi hangulatot idéző csigás tekerőjátékot, a lengőtekét, óriás sakktáblát, ugróiskolát, a szem-kéz koordinációt és koncentrációs képességet fejlesztő sajtlabirintust, valamint a kétféle célbadobós játékot is. A kávézó teraszán az egyik asztalon pedig egy különleges logikai fejtörőt is kihelyeztek, mely már egyértelműen a modern kort idézi meg, a játéktáblán található grafikák azonban teljes mértékben a kastélyhoz köthetők. Illikné Kukla Ildikó kulturális szervező, múzeumpedagógus kifejtette, a látogatók számára a legizgalmasabb elfoglaltságot az óriás sakk jelentheti.

Fábián Tamás kommunikációs vezető elárulta, a szervezők tudatos célja volt a különböző játékok beépítése a programkínálatba, a legfontosabb azonban az volt, hogy a családok a szabad levegőn szórakozzanak, csökkentve ezzel a fertőzés lehetőségét. Emellett kézfertőtlenítőket is kihelyeztek, hogy a játékok használatát követően a gyerekek és felnőttek egyaránt sterilizálják kezeiket. A kültéri programok mellett azonban beltéri lehetőségeket is biztosítanak a látogatók számára.

A nyolc különböző játékot keddtől szombatig minden nap, a múzeum nyitvatartásával megegyező időpontban használhatják az arra járók.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …