2024. április 19., péntek
FONTOS

46 új koronavírus fertőzött van Békésben

1021-ről 1067-re emelkedett a betegek száma szerdára. Békés ezzel már csak a harmadik a megyék listáján, immár nemcsak Tolnában, hanem Somogyban is kevesebb a fertőzött.

Szerdára országosan 2291 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést, ezzel  65 933 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 43 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1578 főre emelkedett, 17 098-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 47 257 fő. Az aktív fertőzöttek 27 %-a, az elhunytak 35%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 3166 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 263-an vannak lélegeztetőgépen.

A járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, a fertőzöttek száma dinamikusan emelkedik.  A kormány célja továbbra is az, hogy az egészségügyi védekezés fenntartása mellett az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat. Ehhez azonban az általános óvintézkedések betartására van szükség, vagyis továbbra is nagy az egyéni felelősség szerepe a védekezésben.

A kormány javaslatára az Országyűlés hétfőn újabb a járvány elleni védekezést erősítő intézkedésekről döntött, emelkedik a büntetés összege a hatósági házi karantén megszegése esetén és a külföldről hazatérők esetében a határátlépését követően – külön közigazgatási határozat nélkül is – automatikussá válik a hatósági házi karantén elrendelése.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …