2024. március 29., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 10. 29.

Témák:

– Napra pontosan 30 éve annak, hogy 1990. október 29-én megalakult az első szabadon választott gyulai képviselő-testület. A meghatározó eseményről eredetileg egy konferenciával szerettek volna emlékezni, helyette a csütörtöki testületi ülésen elevenítették fel az akkor történteket. Ezzel a visszatekintéssel kezdődött az októberi tanácskozás, a folytatásban a szokásos rendben tárgyaltak a képviselők, többek között arról, hogy létrejön az építési telek adó, és hogy Stefánia szárnynak nevezik majd az Almásy kastély cselédszárnyát.

– Továbbra is meredeken emelkedik a koronavírus fertőzöttek száma. Csütörtökön, Békés megyében 54 új pozitív esetet regisztráltak.

– A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetésben részesült Földesi István, a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal főépítésze. A kitüntetést a köztársasági elnök megbízásából Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át a Várkert Bazárban.

– Arató Ilona festményeiből nyílt kiállítás csütörtökön, a gyulai Postagalériában. A közel harminc olaj- valamint akrilfestékkel készült kép Görögország, Erdély és Gyula tájait jeleníti meg. Ezek között helyet kapott az alkotó kedvence, a gyulai körforgalom szökőkútját ábrázoló festmény is.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 03. 25.

Témák: – Szombat délután átadták a gyulai sporttelep Himer centerpályáját. Az eseményen Görgényi Ernő polgármester …