2024. április 20., szombat
FONTOS

A gyulai kolbász került középpontba a gasztrosétán

Az Almásy-kastély előtt gyülekeztek az érdeklődők a gasztrosétát megelőzően, az elmúlt hétvégén több turnusban indult el a program. A városban összesen hét állomás várta a vendégeket, ezen kívül három főzdelátogatásra is elvitték a résztvevőket.

A gasztroséta során főként a gyulai kolbász került középpontba, így az étel nem csak önmagában, hanem más különlegességekkel párban jelent meg. A program során a csoportok érintették a város fontosabb történelmi helyszíneit is és közben különböző gasztronómiai kínálatokból lehetett választani.

Az ízletes gyulai ételek mellett nem maradhattak el a város italkülönlegességei sem, a vendégek gyulai sört és pálinkát kóstolhattak az állomásokon. A rendezvény útvonala során többek között azt is bemutatták, hogy milyen harmóniában párosul a palacsinta a kolbásszal. A séta alatt a gyulai világóránál ínyenc falatokra lehetett bukkanni, sokan pedig nem is távoztak üres kézzel. Gila Éva, a Gyulahús marketing menedzsere elmondta, a hétvégén egyértelműen a gyulai méteres kolbász volt a sztár.

A gasztroséta során a vendégek minden állomáson pecséteket gyűjthettek össze, mellyel nyereményjátékban vehettek részt.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …