2024. május 25., szombat
FONTOS

Elkezdődtek a gyulai bowlingpálya munkálatai

Egy több éves álom valósul meg a hamarosan elkészülő bowling pályákkal Gyulán – fogalmazott Nyikora Péterné, a Dél-alföldi Wellness Egyesület elnöke.

A szervezet szeretné segíteni a hátrányos helyzetű sportolókat, amit nem csak feladatnak, hanem küldetésnek is tekintenek. 2019 februárjában adták be a pályázatot, idén októberben pedig elkezdődtek a munkálatok az egykori gyulai kismozi épületében. Ez a négysávos bowlingpálya alkalmas lesz versenyek megszervezésére is.

Céljuk a város esélyegyenlőségi programjának erősítése mellett a fiatalok sportolási kedvének erősítése. A bowlingpályát a tervek szerint 2021 márciusától már használhatják a sportolók.

A jövőben szeretnének külön kézműves foglalkozásokat szervezni. Az egykori 48-as klub udvarán van egy nemrég átadott kemence, ahol többek között mézeskalácsot lehet sütni, de hurka, kolbász sütésére is alkalmas. Van egy terápiás kutya is az udvaron. Az állat segít azoknak a fiataloknak, akiknek nincs lehetőségük otthon háziállatot tartani. Nyikora Péterné kiemelte, az ünnepi időszakhoz közeledve Gyulára szeretnék hozni a bécsi hangulatot, vagyis adventi vásárt szeretnének nyitni az egykori 48-as klub udvarán.

Nézze meg ezt is:

Látványos kötetben írta meg Németváros történetét Erdmann Gyula

  A napokban megjelent, és küllemében sokak számára meglepetést okozott Erdmann Gyula történész, nyugalmazott levéltár …