2024. április 20., szombat
FONTOS

32 határsértőt fogtak el Nagygyanténál

A Biharugrai Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2020. október 31-én 20 óra körül a Mezőgyánhoz tartozó Nagygyanté külterületén felfigyeltek egy út szélén álló kisteherautóra.

Amikor igazoltatták a jármű román sofőrjét, hangokat hallottak az út menti erdőből. Átvizsgálták a területet, ahol 22 óra 30 perc körül harminckét külföldit találtak. Közülük hárman iráninak, egy férfi palesztinnak, tizenegyen afgán állampolgárnak, egy férfi irakinak és tizenhatan szír állampolgárnak vallották magukat.

Egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. Elfogásuk előtt Románia felől illegálisan lépték át az államhatárt, és a gyanú szerint az út szélén várakozó román férfi vitte volna őket tovább.

A rendőrök a határsértőket előállították a Biharugrai Határrendészeti Kirendeltségre. A harminckét Magyarországra illegálisan érkezett külföldi ellen idegenrendészeti eljárás indult, majd 2020. november 1-jén 14 óra 20 perckor a magyar rendőrök átadták őket a román hatóság képviselőinek.

A kisteherautó 38 éves román állampolgárságú sofőrjét a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága embercsempészés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …