2024. június 15., szombat
FONTOS

Még idén megkezdődhet a gyulai Airbus üzem építése

A videóban látható, idén áprilisi felvételeken a járvány miatt minden médium számára külön, egymás után tartott sajtótájékoztatót Görgényi Ernő polgármester.

Ekkor arra hívta fel a figyelmet, hogy megkezdődhet az elkerülő út melletti területen a közművesítés. Ekkorra már a város elvégeztette a talajmechanikai vizsgálatokat, módosították a helyi építési szabályzatot, a terület egyes részeit kivonták az szántó és erdő művelési ágból, a fákat kivágták, a helyükre pedig az Elek felé vezető út környékén újakat telepítettek.

Májusban Maróth Gáspár kormánybiztost fogadta Görgényi Ernő polgármester. Az Airbus-üzem szakembereinek képzése a Békéscsabai Szakképzési Központban indul el, erről tárgyaltak Herczeg Tamás országgyűlési képviselő bevonásával.

Nyáron repülőgépalkatrész-gyártó vegyesvállalatot hozott létre az Airbus Magyarországon, a magyar állam 30 százalékos részesedéssel rendelkezik a társaságban.

A napokban pedig Görgényi Ernő polgármester átvette az Airbus-gyár építési engedélyét tartalmazó határozatot a Békés Megyei Kormányhivataltól. A város modern kori történetének egyik legnagyobbnak ígérkező beruházását a járványhelyzet sem állította meg, legalábbis erre utalnak az utóbbi hónapok fejleményei, és az, hogy megszületett az építési engedély.

A tervek szerint a gyulai gyárban 2022 első félévében indulhat be a termelés.

Nézze meg ezt is:

Megkezdődött az Ünnepi Könyvhét

Csütörtök délután megkezdődtek a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri rendezvénye, a 95. Ünnepi Könyvhét gyulai …