2024. március 29., péntek
FONTOS

Közel 3 milliárd forintból fejlesztik a Karácsonyi és a Magvető iskolát

Magyar Közlöny 2020. évi 234. számában jelent meg egy kormány határozat, melyben az egyes egyházi ingatlanok fejlesztésének támogatásáról van szó.

A 23 kedvezményezett között szerepel a Szeged-Csanádi Egyházmegyéhez tartozó Gyulai Római Katolikus gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Intézmény fejlesztése, valamint a gyulai Magvető Református Általános Iskola és Óvoda fejlesztése. Az előbbi több, mint 927 millió forint, az utóbbi pedig több, mint 2 milliárd forint támogatáshoz jutott. A Karácsonyiban régóta tervezték mindkét iskolai telephelyen a fejlesztéseket. Bengery Zsoltné, az intézmény igazgatója kiemelte, nagyon fontos ez a beruházás, mert alapvetően a gyerekekről szól, a testnevelés órák feltételének javítása érdekében. Egyik telephelyen sincs megfelelő fedett terület a tanulók testnevelés óráinak megtartásához.

A Karácsonyi János gimnázium esetében egy új tornaterem felépítésére nyílik lehetőség. Az épületben megvalósul négy öltöző, tanári szoba, tornaszertár, valamint 15×30 méteres játéktér. A munkálatok a végleges tervek után kezdődhetnek el.

A Magvető iskola egy 50 fős létszámból indult, amely szám az évek során több, mint 300-ra nőtt. Baráth János lelkipásztor hangsúlyozta, infrastrukturálisan komoly fejlesztéseket kell véghez vinni ahhoz, hogy az oktatásnak megfelelő épületek legyenek. A több, mint 2 milliárd forintos támogatásból egy tornaterem építése, egy új ebédlő kialakítása, melegítőkonyhával, valamint megfelelő szaktantermek készülhetnek el.

A beruházás jelenleg előkészítés alatt van. Előreláthatólag a jövő évben kezdődik el a projekt, az új épületek várhatóan 2023-ra készülhetnek el. Baráth János elmondta, a következő fejlesztési terv amit a jövőben szeretnének végrehajtani, az egy új gyülekezeti háznak az építése lesz, de azt hitéleti célra fognak létrehozni.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …