2024. április 20., szombat
FONTOS

Felkészült a télre a Gyulai Közüzemi Kft

Rég nem láttunk már Gyulán a videó elején bemutatotthoz hasonló felvételeket, a legutóbbi tél annyira enyhe és száraz volt, hogy nem hullott olyan hó, mely meg is maradt volna, így a Petőfi tér és az Árpád utca burkolatait sem fedte be a fehér lepel.

Kisebb fejlesztéseket már az elmúlt hetekben elvégeztek a Gyulai Közüzemi Kft munkatársai. Ennek a járműnek a hátuljára például egy kis kamerát szereltek fel, ez megkönnyíti a sofőr dolgát, mert látja, hogy működik a sószóró szerkezet.

A cégnél november elsejével megkezdődött a téli üzem, ezt az időszakot március 15-ig tolták ki a korábbi, február végi időponttól. Bányai György üzemvezető helyettes elmondta, az eszközöket felkészítették, a külső vállalkozókkal a szükséges szerződéseket megkötötték.

A csúszós, jeges, vagy havas utak elleni munka gerincét a két nagy sószóró adja, ezek mellett viszont több saját, vagy szerződéses jármű is bevethető. Két MTZ traktort tolólappal szerelnek fel, ezekkel a kisebb utcákban teljesítenek szolgálatot. A nyáron füvet nyíró Iseki traktorok télen a kerékpárutakat, a szélesebb járdákat, vagy a parkolókat tisztítják.

Két helyi vállalkozástól két homlokrakodót vehetnek igénybe, egy vállalkozóval pedig rakodási szerződést kötöttek, ő pakolja meg sóval a cég eszközeit.

A munka nélkülözhetetlen eleme a só, mely már most is hegyekben áll. A Gyulai Közüzemi Kft telephelyén tavalyról 130-140 tonna só maradt meg. Az új szerződés alapján ehhez még 100 tonnát vehetnek. Ez a mennyiség jó eséllyel elég lehet a télre.

A gépek és a só mellett kézi erővel is rendelkeznek. A téli üzem idején a parkgondozói csoport 33 tagja, és várhatóan 20-25 közhasznú foglalkoztatott vehet részt a munkában.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …