2024. április 26., péntek
FONTOS

Erős kontrasztban áll a város hangulatával a Béke sugárúti üzletsor

Nem nyújt túl szép látványt a Béke sugárúton található üzletsor frontoldali része, a tél közeledtével talán még szembetűnőbb a látvány.

A város központjában található szolgáltató sor közel 30-40 évvel ezelőtt épült, itt jelenleg több, mint 25 tulajdonos működteti vállalkozását vagy adja bérbe ingatlanát. Az épületsor erős kontrasztban áll a város hangulatával, elég ha csak az utca másik oldalára pillant az ember, az előbb említett rész egyre inkább elüt a város képétől. A felújítás ötlete már a korábbi években is felvetődött, az októberi képviselő-testületi ülésen pedig újra előkerült a téma.

Mittag Mónika korábbi interpellációjára Béres István főépítész válaszolt, aki részletezte, hogy miért is lesz bonyolult az üzletsor felújítása, hiszen minden tulajdonos együttműködésére szükség van.

A hosszabbik üzletsor közepén található átjáró szintén magántulajdon egy részét képezi, így a képen is látható, összetört és megrongált hirdetőfelület is. Ebből kifolyólag az önkormányzat ezzel kapcsolatban sem tud tenni sokmindent, ugyanakkor ezen a területen is lehetőség volna egy esztétikusabb környezetet kialakítani.

Az ügy érdekében egyenlőre annyit lehet tenni, hogy egy egyeztető fórum keretében összegzik a lehetőségeket, így valószínűleg az üzletsor felújítása még újabb éveket várat magára.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …