2024. március 29., péntek
FONTOS

Két keréken, ittasan

Két ittas járművezetéssel gyanúsítható férfi ügyének vizsgálatát fejezte be a rendőrség Békés megyében. Egyikük segédmotor-kerékpárral a másik férfi elektromos kerékpárral közlekedett. Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát.

Békés megyében a rendőrség az elmúlt napokban két ittas járművezetés gyanúja miatt indult nyomozás iratait továbbította az ügyészségre.  Az egyik büntetőeljárás egy mezőtúri férfi ellen indult. Ő 2020. szeptember 18-án 1 óra 15 perc körül segédmotor-kerékpárt vezetett Gyomaendrőd külterületén, amikor a rendőrök igazoltatták. A másik ügy gyanúsítottja egy füzesgyarmati férfi, aki 2020. október 22-én 21 óra 30 perc körül elektromos kerékpárral közlekedett és a rendőrjárőrök Füzesgyarmaton, az Arany János utcában állították le. A helyszínen végzett alkoholszondás ellenőrzés mindkét férfinél pozitív eredménnyel végződött, és további légalkohol mérések is igazolták náluk az ittas járművezetés gyanúját. Ezért a mezőtúri és a füzesgyarmati férfi ellen is büntetőeljárás indult. A rendőrség mindkét nyomozás vizsgálati szakaszában elvégezte a szükséges eljárási cselekményeket és az ügyek iratait megküldte az illetékes ügyészségekre.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a figyelmet az ittas járművezetés veszélyeire. A rendőrség kéri, hogy aki alkoholt fogyasztott, ne vezessen, mert ezzel növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát, veszélyezteti magát, utasait és közlekedő partnereit!

Nézze meg ezt is:

Lopás Orosházán és Békésen, garázdaság Békéscsabán

Lopáson értek tetten egy férfit 2024. március 18-án, Orosházán. Egy Tátra utcai lakatlan házba ment …