2022. augusztus 13., szombat
FONTOS

Könyvbemutatót és hangversenyt rendeztek Erkel Ferenc tiszteletére

A megújult Erkel tér átadását követően a gyulai városháza dísztermében folytatódott a zeneszerző születésének 210. évfordulója alkalmából rendezett eseménysorozat.

Elsőként az Erkel Ferenc Társaság működésének három évtizedét ismertető kötetet mutatták be. Somogyváry Ákos, a társaság elnöke elárulta, a koronavírus-járvány pozitív hatással volt a könyv alkotófolyamataira, mivel sokkal több időt és energiát fektettek a megalkotásába, illetve jóval többen járultak hozzá ehhez.

A könyvbemutatót követően a Lavotta János Kamarazenekar hangversenyét hallhatta a közönség. A pandémiás helyzet nagyban befolyásolta azt, hogy a zenészek közül csupán ketten lehettek jelen a szombati eseményen. Lavotta János, a verbunkos delelő korszakának egyik kiváló képviselője Erkel Ferenc kortársa volt. A sátoraljaújhelyi zenekar több muzsikusa éppen ezért az Erkel Ferenc Társaság tagja. Dombóvári János és Novák-Tóth Gyöngyi Lavotta János hegedűduói közül válogatott az est folyamán.

Az Erkel Ferenc Társaság könyvéről, illetve a kamarakoncertről bővebben pénteken, Értékőrző című műsorunkban is hallhatnak.

Nézze meg ezt is:

Az aszály miatt kevesebb volt a szúnyog és a béka

  Akkora az aszály a Dél-Alföldön, hogy az már a szúnyogokra is hatással van, nagyon …