2024. április 19., péntek
FONTOS

Harminc napra felfüggesztik működésüket a gyulai szállodák

2020. november 11-től 30 napra felfüggesztik működésüket a Hunguest Hotels Zrt. által üzemeltetett szállodák – olvasható a szállodalánc honlapján.

Ezt a lépést a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzetben meghozott kormányzati és nemzetközi rendelkezésekkel összhangban hozták, a vendégek, illetve szállodák dolgozói és családtagjaik védelme érdekében. A 11 szállodába tartozik a gyulai Erkel is, amely szerdán már üresen állt.

Boros Zoltán kiemelte, bíznak benne, hogy a 30 napos felfüggesztés után ismét kinyithatnak és újra fogadhatják a vendégeket. Az ebben az időszakban foglalással rendelkező emberek mindegyikével felvették, felveszik a kapcsolatot telefonon vagy e-mailben az értékesítési munkatársak.

Boros Zoltán elmondta, a szálloda a tervek szerint december 10-től nyitva tart, erre az időszakra jelenleg is várják a vendégek foglalásait.

Gyulán a kereskedelmi szálláshelyek többsége az előttünk álló egy hónapban zárva tart. Az Elizabeth Hotel november elsejétől 2021 február 15-ig felújítás miatt egyébként is zárva lesz. Egyedüli kivétel a Komló Hotel Gyula, mely az üzleti célra érkező vendégeket továbbra is fogadja.

Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nkft ügyvezetője szerint a mostani helyzet sem egyszerű, erre azonban jobban lehetett számítani, szemben a márciusban tapasztaltakkal. A fürdőváros és térsége nemrég kiemelt, nevesített turisztikai régióvá vált. Az előttünk álló időszakban a térség működésével, fejlesztéssel kapcsolatban zajlik majd a munka Gyulai Turisztikai Kft-nél. Ezen kívül a 2020-as évet a tourinform iroda fejlesztése fogja zárni, majd megújult környezetben, új arculattal nyit újra a 2021-es év elején.

A gyulai turisztikai szakemberek már azon is dolgoznak, hogy a járvány után a térség új stratégiai céljait a külföldi vendégek is megismerjék, a legnagyobb hangsúly a Romániából érkező vendégekre kerül majd.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …