2024. május 25., szombat
FONTOS

A járvány elleni védekezésről tanácskozott a Békés Megyei Védelmi Bizottság

 

Teszik a dolgukat az egészségügyi és a szociális intézmények dolgozói, a közigazgatás, a rendvédelmi szervek és a honvédség pedig támogatják az erőfeszítéseket.

Az előttünk álló nehéz időszakban mindezek mellett szükség van a Békés megyei emberek fegyelmezettségére, összefogására, és a szabályok maradéktalan betartására, ahogy tették, tettük ezt tavasszal is –hangsúlyozta a Békés Megyei Védelmi Bizottság csütörtöki ülésén Takács Árpád kormánymegbízott, a védelmi bizottság elnöke.

A járvány elleni védekezés érdekében a kormány számos intézkedést hozott, amelyek  az emberek védelmét, a veszélyhelyzet elhárítását szolgálják. A megyei védelmi bizottság csütörtöki ülésén meghatároztuk a további teendőket annak érdekében, hogy ezeket a döntéseket Békés megyében, az itt élők védelme érdekében hatékonyan tudjuk érvényesíteni. Folytatjuk a védőfelszerelések kiosztását a háziorvosoknak, az orvosi ügyeleteknek, fertőtlenítőszereket és maszkot biztosítunk az általános iskolák számára – tette hozzá Takács Árpád.


Az értekezleten a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatos megyei szintű feladatokat tekintették át és hangolták össze a bizottság tagjai, a megyei tisztifőorvos, a megyei rendőr-főkapitányság vezetője, valamint a résztvevő kórházigazgatók és a szociális ágazat megyei vezetői.

Az ülésen az is elhangzott: jövő héten több mint 80 ezer gyermekmaszkot, illetve 25 ezer maszkot osztanak szét a megye általános iskoláiban a gyermekeknek, illetve a pedagógusoknak. A települések polgármesterei meghozták a lakosság egészségének védelmét szolgáló jogszerű, szükséges és arányos döntéseket, és kijelölték azokat a közterületeket, ahol kötelező a maszkviselés.

Nézze meg ezt is:

Látványos kötetben írta meg Németváros történetét Erdmann Gyula

  A napokban megjelent, és küllemében sokak számára meglepetést okozott Erdmann Gyula történész, nyugalmazott levéltár …