2024. március 29., péntek
FONTOS

Online programokat és cipősdoboz akciót szerveznek az ifjúsági központban

A Gyulai Ifjúsági Központ nem zárta be kapuit, a diákok módosított időpontban, minden hétköznap 10 és 17 óra között egyéni tanácsadáson vehetnek részt.

Szabó Enikő, a központ szakmai vezetője elárulta, ameddig nem hoznak olyan rendeletet, amely az egyéni vagy a szakpszichológussal történő foglalkozásokat tiltaná, addig személyesen, később online folytatnák ezt a tevékenységet. A 8-os, illetve a 12-es, továbbtanulás előtt álló diákok és szüleik számára pedig digitális formában rendezték meg az idei börzét.

A városi diákönkormányzatot nem érte újdonságként a jelenlegi helyzet, emelte ki Szabó Enikő. Múlt héten még személyesen, ezen a héten pedig az erre kialakított felületen, digitálisan tanácskoznak majd. Tervben van több fotópályázat, például az ünnepi készülődés jegyében a fiataloknak meg kell örökíteniük, hogyan készítenek adventi koszorút, vagy díszítik fel a karácsonyfát, illetve otthonuk ablakát. Legközelebb azonban a házi kedvencekről várják a kreatív felvételeket.

Szabó Enikő kiemelte, a tervek szerint elkészülhet egy olyan felület is az ifjúsági központ weboldalán, amely a diákoknak és a szülőknek egyaránt segítséget nyújthat. Ebben a helyzetben, a megnövekedett magányosan töltött idő ugyanis felerősítheti a depresszió, illetve a szorongás tüneteit.

Szintén az online térben folytatódik a kortárs segítő képzés. A fiatalok ezen a héten fogják majd meghirdetni a cipősdoboz akciót, hogy szebbé tegyék a rászoruló gyerekek karácsonyát.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …