2024. április 24., szerda
FONTOS

Sorra maradnak el a gyulai felnőtt női kézilabda csapat mérkőzései

A legtöbb csapatban zajló szabadidős sporttevékenységet nem lehet megtartani a legutóbb életbe lépett korlátozásokat figyelembe véve, ebből adódóan az ősz vége felé minden rendezvény elmarad a Gyulasportnál is.

Az is biztos, hogy december 11-éig egy diáksport rendezvényt sem nem tartanak meg. Ebben az évben a legtöbb eseményt a futsal, az asztalitenisz, az úszás szakágban halasztották el, a kültéren rendezhető sportrendezvények közül viszont többet is a szabályokat betartva tudtak megtartani.

A rendelet alapján az egyesület szakosztályai folytathatják az edzéseket és több bajnokság mérkőzéseit is megrendezhetik. Ennek ellenére a gyulai felnőtt női kézilabda csapat mérkőzései is sorra elmaradnak. Legutóbb a november 14-re kiírt Kecskemét elleni erőfelmérőt kellett elhalasztani, de ezt megelőzően sem rendeztek meg bajnoki fordulókat. A szövetség elnöksége még november 10-én hozta meg azt a döntést, hogy a járvány terjedése elleni kormányzati intézkedéshez igazodva módosítja a sportág készültségi szintjeit. Ebből kifolyólag a sportrendezvények kizárólag nézők nélkül tarthatók meg. A Gyulasport csapata a szabályok szerint, nézők kizárásával folytathatta a bajnoki idényt, az elmaradt mérkőzéseknek egyéb okai voltak, bár ezek szintén a járványhelyzet számlájára írhatók.

Zöldi-Tóth Katalin hozzátette, nagyon nehéz bepótolni az elmaradt mérkőzéseket, hiszen sok csapat az edzőmérkőzéseket sem vállalja be a kialakult helyzet miatt, valamint több egyesület is csak csökkentett létszámban tudta folytatni a szezont.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …