2024. április 16., kedd
FONTOS

Százötezer maszkot osztanak szét a Békés megyei iskolákban

A videóban látható felvételek péntek este készültek Gyulán, nyolc óra után, a kijárási tilalom alatt lényegében kiürültek a város közterületei, noha a lakóhelytől számított 500 méteren belül ilyenkor is lehet kutyát sétáltatni. illetve munkavégzés miatt is ki lehet menni az utcára, de ezt igazolni kell.

A rendőrség tapasztalatai szerint egyre többen tartják be a szabályokat. a legtöbb megállított pedig igazolni tudta, hogy szabályosan tartózkodik közterületen. Nem jellemző, hogy a szabályszegők vitatnák a rendőrség fellépését, ezért a rendőrök többségében figyelmeztetéssel élnek.

Hétfő reggel újabb negatív rekord született, 281 új koronavírus fertőzöttet vettek nyilvántartásba Békés megyében, így március óta 3306-an betegedtek meg. Az elmúlt egy héten közel ezren fertőződtek meg a megyében, vagyis az esetszám meredeken emelkedik. Országosan sem jobb a helyzet, hétfő reggel szintén rekordot jelentő 6495 új fertőzöttet regisztráltak. Jelenleg 7236 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 582-en vannak lélegeztetőgépen.

A járvány elleni védekezés feladatairól tanácskozott a Békés Megyei Védelmi Bizottság. Takács Árpád kormánymegbízott, a szervezet elnök elmondta, a járvány elleni védekezés érdekében a kormány számos intézkedést hozott, amelyek  az emberek védelmét, a veszélyhelyzet elhárítását szolgálják. A megyei védelmi bizottság csütörtöki ülésén meghatározták a további teendőket annak érdekében, hogy ezeket a döntéseket Békés megyében, az itt élők védelme érdekében hatékonyan tudják érvényesíteni.

Az ülésen az is elhangzott: a következő napokban több, mint 80 ezer gyermekmaszkot, illetve 25 ezer maszkot osztanak szét a megye általános iskoláiban a gyermekeknek, illetve a pedagógusoknak.

Nézze meg ezt is:

Megújult a kispiac, már tervezik a folytatást

  Szombat délelőtt már a felújított törökzugi kispiacon jelenthette be Vigné Fábián Diána és Kónya …