2024. április 25., csütörtök
FONTOS

További fejlesztéseket, vállalatokat hozhat magával a gyulai Airbus projekt

Minden a tervezett ütemben zajlik a gyulai Airbus beruházással kapcsolatban, szerencsés módon a járvány nem befolyásolta az ügyintézés menetét.

A közelmúltban Görgényi Ernő polgármester átvette a gyár építési engedélyét tartalmazó határozatot, ez azt jelenti, hogy akár idén elindulhat az építkezés. November 2-án és 4-én az engedélyek véglegessé is váltak, az ünnepélyes alapkőletétel azonban a járványhelyzet miatt nem valószínű, hogy idén megtörténik. A beruházással kapcsolatban arra számítanak, hogy az Airbus más vállalatokat is Gyulára tud csábítani.

A járvány idején ez a beruházás különösen nagy jelentőséggel bír, hiszen a projekttel kapcsolatos, gördülékeny lebonyolítás egyfajta biztosítékot jelenthet a jövőre nézve – hangzott el 3Téma című műsorunkban. Görgényi Ernő hozzátette, ez az időszak nyitánya lehet egy olyan ipari fejlődésnek, amely világszínvonalú ipari technológiát jelent és magasan képzett munkaerőt igényel.

A műsorban az Airbus mellett a rendkívüli jogrend kapcsán szóba került a második hullám előtti időszak is, előtérben azokkal a szempontokkal, melyek a legfontosabbak voltak. Elhangzott, hogy a bölcsődékben, óvodákban, szociális intézményekben és a gyulai iskolákban is megfelelő mennyiségű fertőtlenítőszer és egyéb a járvány elleni védekezést szolgáló eszköz áll rendelkezésre.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …