2024. április 20., szombat
FONTOS

Bizakodóak az éttermeknél, remélik, az ünnepekre visszatérhetnek a vendégek

November 11 óta nem fogadnak vendégeket az éttermek, kizárólag csak az étel elvitele céljából lehet ott tartózkodni. Közel tíz nap telt el a szigorúbb intézkedések bevezetése óta, az pedig már most körvonalazódik, hogy az éttermek napról-napra nehezebb helyzetbe kerülnek. A kormány részéről ugyan érkezik támogatás, de ebben a formában is csak csökkentett létszámban tudnak működni, ez pedig jelentős bevételkiesést jelent.

Az éttermeknek ,,békeidőben” is részletes higiéniai előírásoknak kell megfelelniük, a koronavírus-járvány idején azonban még szigorúbb feltételeknek kell eleget tenni. Ezek közé tartozik például, hogy az alkalmazottaknak rendszeresen kezet kell fertőtleníteni, a konyhán pedig erősen ajánlott, de van ahol kötelező is a gumikesztyű használata. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbben viszonylag gyorsan reagáltak a helyzetre, a visszatérő vendégek nagy része él a házhozszállítás lehetőségével.

A márciusi időszakban meghozott korlátozások idején sokan drámai jelzőkkel beszéltek a kialakult helyzetről, alig egy éven belül újra hasonló helyzetbe kerültek az éttermek. A legtöbb helyen most már javában zajlik az ünnepekre való felkészülés, így bíznak benne, hogy nem csak a kiszállításokkal kell majd megbirkózni a következő hetekben.

 

 

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …