2022. szeptember 25., vasárnap
FONTOS

Online programokat kínál a gyulai művelődési központ

Élő online koncertekkel, gyermek előadásokkal, valamint fotótárlattal készül az Erkel Ferenc Művelődési Központ.

Ilyen formában, a járványügyi helyzetben továbbra is szeretné tartani a kapcsolatot a közönséggel a gyulai művelődési központ, bár november 11-e óta ők sem fogadhatják vendégeiket és az itt működő közösségeket.

Az intézmény munkatársai ennek ellenére nem fejezték be a munkát, a művelődési központhoz kötődő előadókkal olyan online sorozatot állítottak össze, amely folyamatos kulturális élményt biztosít a virtuális térben, egyúttal helyi kedvenceikkel is összeköti a gyulaiakat.

Az intézmény Facebook oldalán az online előadások, illetve koncertek “Stream szerda” címmel jelennek meg. Az események felvételei másnap felkerülnek az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. YouTube csatornájára, így azokat később bárki vissza tudja nézni. A gyermekprogramok felvételeinek linkjeire az intézmény minden alkalommal külön felhívja majd az óvodák figyelmét.
A jövő héten szerdán, november 25-én induló sorozatban olyan helyi előadók szerepelnek majd, mint a Pernahajder Campbell, a Royal Dixieland Band, Téglás Ferenc és Zenakara, Patyi Zoltán, Pepe Manó, a Hanta Banda Zenekar, Hevesi Imre, a Bizseri Bábcsoport, illetve megtekinthető lesz élőben a Calliope színjátszókör előadása is. Az élő események mellett előre rögzített produkciókkal is jelentkeznek az interneten, ebben is az intézmény „holdudvarába” tartozó művészek lesznek a segítségükre. Heti 2-3 alkalommal mondják el kedvenc verseiket, saját gondolataikkal felvezetve, miért az előadott költeményre esett a választásuk.

Katona Katalin hangsúlyozta, a jelenlegi járványügyi helyzetben fontos, hogy a programjaikkal olyan pillanatokat adjanak, melyek örömet, kikapcsolódást jelentenek az érdeklődőknek.

Nézze meg ezt is:

Oktató kórház címet kapott a Békés Megyei Központi Kórház

A Gál Ferenc Egyetem ünnepélyes tanévnyitó ünnepségén adták át a Békés Megyei Központi Kórház számára az …