2024. április 20., szombat
FONTOS

Szent Gellért Találkozó 2020

Az idén a Szent Gellért Találkozót rendhagyó módon terveztük, és különleges módon valósítottuk meg. Mivel nem csak Szeged környékén, hanem országszerte igen magas a koronavírus fertőzöttek száma, így ebben az évben az online térben szerveztük meg a Szent Gellért Találkozót. A regisztrált csoportok egyházközségük plébániáján gyűltek össze és kapcsolódtak be a programokba, amit az Ifjúságpasztorációs Iroda weboldalán lehetett elérni.

A nap témája a „Nagy Arcok” címet kapta – ez természetesen az egyházmegye 990. évfordulójához kapcsolódott. Az előadás során Szent Gellért, Kapisztrán Szent János, Glattfelder Gyula és Bálint Sándor „videófelvételen” keresztül mutatkozott be a fiatalok számára. Elmesélték, hogy kik ők, hogyan kötődnek Szegedhez, és milyen szerepet töltöttek be az egyházmegye történetében. Az előadásokon kívül sok egyéb játékos, közösségépítő feladatban is részt vehettek a csoportok. Kvíz kitöltésére volt lehetőség, amely az előadásokhoz kapcsolódott. Készültek flashmob videók is, amelyeket otthon bárki meg tudott nézni és táncolhatott rá. Ezen kívül különböző kihívások teljesítésére is lehetőség volt, amelyeket nem feltétlen csak a Szent Gellért-napon lehet megoldani. Ezek a lehetőségek a félév során bővülni fognak, így mindenki találhat olyat, amit szívesen megoldana.

A nap zárásaként egy élő online videóba csatlakozhattak be a résztvevők. Itt az előre leegyeztetett csoportokat kérdeztünk arról, hogyan telt a Szent Gellért-nap a településükön, mely feladatokat sikerült megoldaniuk. A többi csoport youtube csatornán keresztül tudta követni a közvetítést.

Nagy öröm, hogy annak ellenére, hogy idén online módon rendeztük meg a Szent Gellért Találkozót, egész sokan becsatlakoztak a programokba. Bízunk benne, hogy jövőre már személyesen, itt Szegeden tudunk találkozni.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …